Nieuw Zeeland en onze verkiezingen

Gepubliceerd op 26 februari 2017 om 10:30

We'll meet again

Nieuw Zeeland en onze verkiezingen

In de loop der tijden zijn er altijd mensen geweest, die zich voorbereidden op het einde van de wereld. Rond het jaar 1000 was dat al zo en sindsdien eigenlijk bij elke grote omwenteling die in de wereld plaatsvond.

 

In onze tijd was natuurlijk de millennium wisseling in het jaar 2000 zo'n moment en niet te vergeten het verlopen van de Maya kalender in 2012. Maar als je dacht, dat het daarmee wel weer voorbij zou zijn dan kom je bedrogen uit.

 

Ook nu leven we in een tijd van grote omwentelingen en die blijven mensen erg onrustig maken. Zo onrustig, dat de gedachte postvat, dat we wellicht toch aan de vooravond staan van een totale collaps van de wereldorde. En daar kun je je maar beter op voorbereiden. Dus slaan sommigen flink voedsel en water in of bouwen een schuilkelder in de tuin.

 

Natuurlijk kun je daar meewarig naar kijken, want dat zijn toch van die sneue types? Nou, dat is niet helemaal het geval.

 

Onlangs doken er in verschillende kranten berichten op van die zogenoemde 'preppers', maar dan in de kringen van de zeer rijken. In Amerika zijn grote en oude silo's waar vroeger atoomraketten in stonden, omgebouwd tot zeer luxe ondergrondse schuilkelders/appartementen. Voor zo'n drie miljoen dollar heb je er één. En, ja hoor, allemaal verkocht.

 

Zo worden in meerdere uithoeken van de wereld luxe schuilplekken voor deze rijken gerealiseerd.

Eén van die plekken is Nieuw Zeeland. Dat land ligt zo afgelegen en weinig strategisch, dat daarvan wordt gedacht, dat het gevrijwaard zal blijven in de komende wereldstorm. Daar valt wat voor te zeggen en dus kopen de gefortuneerden daar, natuurlijk wel, luxe huizen op, die als vluchtplek moeten gaan dienen.

 

Toen zij deze berichten las verzuchtte mijn geliefde:"Dus daarom worden de huizen daar steeds duurder". Zij kan het weten, want ze heeft er familie wonen.

 

En die gaan we de komende maand maar eens bezoeken. Ik kan me er dan ter plekke van vergewissen of alle verhalen kloppen, maar eigenlijk zal dat mijn derrière oxideren. We gaan er heerlijk vakantie vieren.

 

Zelfs laat ik gaarne onze komende 'historische' verkiezingen aan mij voorbij gaan. Uitkijkend over een prachtige baai zal ik het oeverloze gezwets van de debatten totaal niet gaan missen. 

Overigens durf ik nu al wel te voorspellen, dat als wij terug komen er nog geen nieuwe regering is. Trump zal nog steeds president van de Verenigde Staten zijn en de derde wereldoorlog zal ook nog niet zijn uitgebroken. Zo wel, dan blijven we lekker veilig in Nieuw Zeeland. Maar anders, tot over zes weken.